Faxe by

Geomuseum Faxe inviterer til årets sidste vandretur i Faxe Kalkbrud

Gå med den 24. september kl. 13.00 når Geomuseum Faxe, for sidste gang i år, inviterer på guidet tur i Faxe Kalkbrud med titlen ”Vandretur i Kalkens Rige”. Vandreturen er ca. 4 kilometer lang og er krydret med gode fortællinger fra kalkbruddets mere end 900 år lange historie.

Guide på turen er Geomuseum Faxes velkendte guide Vagn Aage Andersen, der gennem mange år har formidlet kalkbruddet og som er en sand guldgrube af gode historier og anekdoter.

Deltagere på turen kan vente sig historier set fra både den natur- og kulturhistoriske vinkel hvor det helt centrale spørgsmål er ”hvorfor ser kalkbruddet ud som det gør?”. Det spørgsmål vil blive uddybet ved at dykke ned i både naturhistorien omkring dannelsen af kalkbanken, og den kulturhistoriske fortælling om hvordan vi mennesker har både udvundet og udnyttet kalken igennem bruddets historien.

Undervejs vil deltagerne få sat gang i forestillingen om, hvordan bruddet har set ud gennem tiderne, samt om hvordan det var at arbejde som kalkbryder i gamle dage, men også hvordan firmaet Lhoist Faxe Kalk arbejder med kalkbrydning lige nu og her. Deltagerne hører naturligvis også om kalksøerne og den forunderlige historie bag dannelsen af kalk og flint.

Der vil blandt andet være stop ved Gryden og de smukke blå søer.

FAKTA:

Turen, varer ca. 2.5 time

Husk praktisk fodtøj og påklædning efter vejret.

Lørdag den 24. september med start klokken 13.00

Mødested Geomuseum Faxe, Østervej 2b, 4640 Faxe.

Pris: voksne 120 kr., pensionister 100 kr., børn (6-17 år) 50

kr. og børn (0-6 år) gratis.

Kommentarer