112 og retsvæsen

Grundlovsforhør/varetægtsfængsling – Besiddelse af narkotika

Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag morgen ransagning af to adresser i henholdsvis Herfølge og Haslev for at lede efter narkotika.

Politiet havde tidligere modtaget oplysninger om, at narkotika kunne være opbevaret på disse to adresser. Disse oplysninger var sammen med politiets efterforskning i øvrigt som følge af oplysningerne blevet forelagt Retten i Roskilde, der havde givet politiet tilladelse til ransagning på adresserne for at finde genstande, der var ulovlige.

Med ransagningstilladelserne i hænde foretog politiet ransagninger af de to adresser, hvor politiet samlet fandt 1.016 gram amfetamin, 1.689 gram ecstasy/MDMA, 30,5 kg hash, 178 gram kokain, 102 gram svampe, 11,5 gram ketamin samt et meget stort pengebeløb i kontanter.

På de to adresser traf politiet to kvinder på 24 og 55 år samt to mænd på 27 og 59 år, som alle fire straks blev anholdt som mistænkte for at have en rolle i sagen om besiddelsen af de forskellige slags narkotika samt pengene, som ifølge politiets mistanke stammer fra salg af narkotika.

Alle fire er efter afhøringer til sagen forblevet i politiets varetægt og vil onsdag morgen blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse til andre. 

Anklagemyndigheden vil i grundlovsforhøret begære retsmødet afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen.

Retsmødet endte med, at alle fire blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 10. februar 2022. Alle fire udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel kære af fængslingskendelsen. Grundlovsforhøret blev afviklet for lukkede døre, ligesom der er nedlagt navneforbud i sagen.

Kommentarer