Karise får en socialøkonomisk virksomhed
Karise: Fra den 1. januar forpagtes Karise Højskole af den nye selvejende institution Karise Socialøkonomiske Virksomhed
Forpagterparret Marianne og Svenne Olsen på Karise Højskole går på pension med udgangen af året. I stedet flytter den nye selvejende institution Karise Socialøkonomiske Virksomhed ind på højskolen. Bag den nye institution står Karise Efterskole, Kariseuddannelsen og Forkanten i Haslev.
– Karise Efterskole bød ind med så mange gode og nye, friske idéer, hvor essensen er, at højskolen skal være en del af en større socio-økonomisk uddannelse i Karise, siger Susanne Holm, foreningen Karise Højskole til FaxeBugten.
Karise Højskole skal fortsat drives som forsamlingshus og lokalsamfundet vil fortsat kunne anvende højskolens lokaler og faciliteter.
– Vi har længe haft gode idéer til en udvidet brug af højskolens lokaler, hvor vi kan integrere vore elever, lære dem i praktik noget om service, restaurant, rengøring, bolig og meget andet, noget som de kan bruge når de kommer ud i samfundet, siger Henrik Friis, leder af Karise Efterskole til FaxeBugten og fortsætter:
– Det nye samarbejde bliver en selvejende institution, ikke nødvendigvis noget der skal give overskud, men bliver der et overskud, så kommer det hele projektet til gode.
Charlotte Petersen, der har været køkkenleder på Efterskolen i tre år, bliver ny daglig leder.
Karise Efterskole har 78 elever med særlige læringsforudsætninger, og flere på venteliste. Eleverne er en sammensat gruppe, nogle er autister andre har Downs syndrom. Målet for efterskolen er at hjælpe dem ud i samfundet.
Når de bliver lidt ældre kan de fortsætter på Kariseuddannelsen, der er en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse.
Forkanten i Haslev, der er et botilbud, hvor der i øvrigt er venteliste, arbejder på at udvide jobmulighederne for unge og udvikle deres evner. De har i øjeblikket 18 unge i job.
Kommentarer