Magaxin

Kom i gang med at oprette et testamente

Artiklen er sponsoreret

Hvis ikke du hidtil har overvejet at oprette et testamente, så er det en god idé at overveje at gøre. Når du opretter et testamente, så tager du stilling og sikrer, at det hele går, som du gerne vil have, når du en dag går bort. Du tager bl.a. stilling til, hvilke af dine arvinger der skal arve hvad. 

Her får du råd til, hvordan du kommer i gang med at oprette et testamente. 

Opgør din samlede formue 

Når du skal oprette et testamente, er du nødt til at vide, hvor stor en formue du har. Din formue består af alle dine aktiver minus din gæld. Det vil sige, at du skal danne et overblik over alt, du ejer såsom dine bankkonti, din bolig, din bil, dine værdipapirer, dine møbler m.m. Når du fratrækker din gæld, så har du et overblik over din samlede formue. 

Når du ved, hvor meget du samlet set ejer, så kan du begynde at finde ud af, hvem der skal arve hvad. Det er dog værd at være opmærksom på tvangsarv, som er en del af din formue, som dine arvinger har krav på at få, og som du derfor ikke kan give til nogle andre ved et testamente. 

Få hjælp af en advokat 

Det er ikke nødvendigt at få hjælp af en advokat, når du opretter et testamente, for du kan i princippet godt skrive det selv. Det er blot en fordel at få hjælp af en advokat, da du på den måde sikrer, at det bliver helt juridisk korrekt. 

Hvis du er i tvivl om, hvad det koster at få hjælp til at skrive et testamente, kan du spørge din advokat på forhånd. På den måde er du sikker på, hvad du skal forvente. Det er dog sjældent helt vildt dyrt at få hjælp til.

Kommentarer