Haslev

Kommunen deltager i et projekt for KOL-borgere

projektsygeplejersker

Faxe Kommune er udtaget til at deltage i et tele-hjemprojekt for udskrevne KOL-patienter

Faxe Kommune har siden 2008 tilbudt KOL-rehabilitering, hvor borgere med KOL modtager hjælp og støtte til at håndtere hverdagslivet med KOL. Faxe Kommune har taget en lang række initiativer for at hjælpe denne patientgruppe. Nogle af tilbuddene handler om konkrete sundhedstilbud, som KOL borgeren kan tilmelde sig, andre tiltag handler om at skabe et bedre forløb for patienterne, som oftest er i kontakt med både sygehus, praktiserende læger og kommunen.

Nu er Faxe Kommune blevet udvalgt til, sammen med en lægepraksis og Køge og Roskilde Sygehuse, at deltage i et tele-hjemprojekt, der skal styrke et godt og sammenhængende forløb for borgere med KOL. I projektet skal kommunen se på, hvad det er der gør, at KOL-patienter bliver (gen)indlagt og efterfølgende give anbefalinger til at forebygge disse.

Tele-hjemprojektet tilbyder udskrevne patienter at de i hjemmet bliver modtaget af en hjemmesygeplejerske, som via it-udstyr kontakter sygehuset sammen med patienten. De gennemgår i fællesskab indlæggelsesforløbet, medicinlister, hjælpemidler mv.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Mogens Stilhoff udtaler:

– Jeg er glad for, at Faxe Kommune har fokus på sygdommen KOL. Mange mennesker i vores kommune lider af den invaliderende sygdom og vi kan i høj grad medvirke til, at forbedre deres livskvalitet.

Fakta om KOL

Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), er en sygdom, hvor man har åndenød og hoste. Sygdommen er kronisk og kan være meget invaliderende med tilbagevendende luftvejsinfektioner og indlæggelser. Ifølge Sundhedsprofil 2010 har 1.100 borgere i Faxe Kommune KOL.

På regionens hjemmeside kan man se en film om, hvordan det formaliserede samarbejde mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger fungerer.

Kommentarer