Haslev

Kommunen har fravalgt optikere til rådgivning

skaermbriller
Faxe Kommune: Center for Teknik og Miljø har holdt op med at bruge optikere til rådgivning om skærmbriller

Det er arbejdsgiverens pligt at betale for skærmbriller, hvis deres medarbejdere har brug for dem. Men flere kommuner er blevet opmærksomme på at nogle af optikerne udnytter reglerne.

– Næsten alle får ja, men mindst en tredjedel af brillerne burde aldrig være bevilget, mener synsergonomisk konsulent Pia Roug Nyeland, der har arbejdet hos både Synoptik og Profil Optik.

– 30 procent af dem, som optikerne anbefaler at få en rekvisition fra deres arbejdsgiver, behøver slet ikke skærmbriller, og næsten samtlige af disse er under 40 år. De bliver bevidst opmålt forkert, fordi optikerne er salgsivrige, siger synsergonomisk konsulent Pia Roug Nyeland, som sammen med sin mand driver firmaet Fair Erhvervsoptik. Det skriver Jyllands-Posten.

– Det har været et tag selv-bord for nogle optikere, som har misbrugt ordningen, siger miljøkoordinator Maj-Britt Otto fra Vordingborg Kommune.

Ifølge den pensionerede øjenlæge Steen Tinning, der var overlæge på Rigshospitalet, har folk, der er yngre end 40-45 år, med enkelte undtagelser ikke har brug for skærmbriller. De kan bruge den samme brille, som de ser fjernsyn og læser avis med.

– Det er helt normalt, at folk har brug for læsebriller, når de bliver 50-55 år. Men mange kan lige så godt købe et par billige læsebriller fra tankstationen. De kan også bruges ved computeren, siger Steen Tinning. Han finder det problematisk at både personen der skal have skærmbrillen, og den, der skal ordinere den, ønsker at vælge den dyreste brille. Det skriver Jyllands-Posten.

– Vi har sparet mange penge på skærmbriller det seneste år, og vi har også erfaret, at nogle medarbejdere tidligere har fået helt forkerte skærmbriller ved optikeren, siger arbejdsmiljørepræsentant Heidi Bundgaard fra Faxe Kommunes Center for Teknik og Miljø.

Kommentarer