Kommunen kører alkoholkampagne i næste uge

Faxe Kommune: Den første uge af oktober sætter Faxe Kommune fokus på alkohol og de muligheder der er for at få hjælp
Faxe Kommune bakker op om Sundhedsstyrelsens alkoholkampagne i uge 40.
Der sættes derfor fokus på de hjælpe- og behandlingsmuligheder der er, hvis alkohol bliver et problem. Enten for den, der drikker for meget, eller for de pårørende.
På Faxe Kommunes hjemmeside; www.faxekommune.dk/alkohol, kan man se de gratis behandlingstilbud. Her kan man frit henvende sig til for at få råd, vejledning og hjælp.
Det skønnes, at omkring 780 børn i Faxe Kommune vokser op i familier, hvor de voksnes brug af alkohol giver problemer. Det er cirka to i hver skoleklasse.
Kommunens skoler vil via elevernes intranet opfordre skoleeleverne at tale med en voksen, hvis de oplever at deres far eller mor drikker for meget. Forældrene informeres samtidigt om hvor man kan få hjælp, og lærerne vil blive informeret om, hvordan de kan handle, hvis de er bekymret for, om en elev er plaget af et for stort alkoholforbrug i familien.
Kommunens medarbejdere vil på medarbejderportalen kunne læse om, hvordan man kan forholde sig, hvis man er bekymret for, om en kollega har et for stort forbrug af alkohol.
Og endelig arbejder byrådet på at indføre en ny retningslinje, der skal sikre, at der ikke serveres, sælges, medbringes eller indtages alkohol ved arrangemen-ter, hvor der indgår børn og unge under 18 år, samt ved forældremøder og andre forældrearrangementer. Retningslinjen kommer i høring i begyndelsen af oktober og der er lagt op til, at den skal gælde for både børn og voksne i samtlige af Faxe Kommunes dagtilbud, skoler, fritidstilbud og institutioner, der har driftsoverenskomst med Faxe Kommune.
Borgmester Knud Erik Hansen fortæller:
– Alkohol er en naturlig del af vores danske kultur, og vores mål er ikke at pege fingre, af alle de mange som får en øl i ny og næ, eller et glas god rødvin til maden. Men vi ved desværre, at det for nogle let kan blive til meget mere end det og at det kan være svært at søge hjælp. Faktisk kan der ofte gå op til ti år, før man kommer i behandling. Det er lang tid og det kan have store kon-sekvenser for familien og ikke mindst for de børn, som kommer til at vokse op i familier, hvor alkohol er et problem. Ofte er det en stor hemmelighed og vores mål er derfor, at få sat fokus på emnet og fortælle om de mange muligheder der er, for at få hjælp.
Fakta om alkohol
- Omkring 860.000 danskere drikker mere end højrisiko-genstandsgrænser-ne (14 for kvinder og 21 genstande for mænd pr uge).
- Omkring 585.000 danskere har et forbrug af alkohol, der har medført fysisk eller psykisk skade.
- Omkring 140.000 danskere er afhængige af alkohol.
- Omkring 122.000 børn skønnes at vokse op i familier med alkoholproblemer.
Kommentarer