Haslev

Kunstprojektet ’Langt ude i skoven’ hos SFO Nordlyset

Se billedserie

Børnene i SFO Nordlyset på Vestskolens afdeling Nordskov har gennem længere tid arbejdet ihærdigt med kunstprojektet ’Langt ude i skoven’. En billedworkshop om træet og træets fortælling.

Det begyndte i efteråret 2016, og projektet er et samarbejde mellem SFO-medarbejder Heidi Andersen og billedkunstner Lotte Tauber Lassen. Projektet har modtaget støtte fra Statens Kunstfond.

Forløbet blev introduceret af Lotte Tauber Lassen med et oplæg med afsæt i billedkunst, i farvelære og i træet, som det skildres i verdenskulturens myter, eventyr og sagn.

Eleverne var på tur i skoven, hvor kommunens naturvejleder Sara Geelskov fortalte om træets vækst og levevilkår. Der blev samlet materiale med hjem som inspiration, og børnene har over flere uger arbejdet på en otte meter lang fælles frise og med malerier af træer i store formater på papir.

I næsten alle kulturer er træer om noget symbol på liv, og klodens ældste træer er over 5.000 år gamle. Træer er fascinerende biologiske væsener, vi mennesker langsomt bliver klogere på. Forskning har vist at træer deler næring. At de sender kulstof til artsfæller og andre træsorter i skoven gennem rodnettet og svampesporer, at de advarer og sender hormoner rundt i et kompliceret system under jorden – at de kommunikerer som en fælles organisme.

Det ældste træ i Danmark er Kongeegen, der med sine cirka 1600 år spirede tilbage i jernalderen. Kronen er forsvundet, det står støttet af stolper, men det er stadig i live og sætter friske blade hvert år.

Det har været projektets formål at anspore børnenes fantasi, sansning og udtryksglæde i mødet med billedkunsten – men også at give dem en dybere oplevelse og forståelse af vækst og liv – af naturens altafgørende betydning for os.

Torsdag den 19. januar klokken 15.30 er der fernisering for børnene og deres forældre.

Kommentarer