Læserbrev om skolestrukturen

Der har i den seneste tid været nogle indlæg i diverse aviser og på diverse hjemmesider omkring konsekvenserne af den nye skolestruktur
Skrevet af: Nellie Bradsted Pedersen (V) medlem af Uddannelsesudvalget og Henrik Christensen (V) formand for Uddannelsesudvalget.
Blandt andet har kommentarer fra de ansvarlige politikere været efterspurgt, og vi bidrager gerne til den fortsatte debat om konsekvenserne af den vedtagne struktur og udviklingen af Faxe kommunes skolevæsen.
Vi gik ikke i flyverskjul forud for beslutningen, og vi går ej heller i flyverskjul nu! Det er vores ansvar at træffe beslutninger, og det ansvar tager vi på os også når det kommer til den nye skolestruktur. Uanset i hvilket medie vi kommenterer eller ikke kommenterer.
Det er vores opfattelse, at de negative konsekvenser, som nogle oplever, er netop de ulemper, som også blev rejst forud for beslutningen, og som vi har debatteret rigtigt meget. Vi har aldrig lagt skjul på, at nogle børn og unge samt deres forældre vil blive ramt af, at skulle flytte skole eller begynde på en anden skole end forventet. Vi medgiver naturligvis, at området omkring Dalby (Bavneskolens skoledistrikt) umiddelbart rammes hårdest. Dog må vi også holdes fast i, at indfasningen af den nye skolestruktur sker i overensstemmelse med byrådets beslutning. Elever i de kommende 7. og 8. klasser kan godt tåle at flytte skole, hvorfor der kun er blevet taget et særligt forbehold for flytninger for 0. klasses elever, såfremt et større antal elever skal flyttes fra et byområde til et andet. Ja, det betyder konkret en ekstra 0. klasse i skole Midt på Sofiendalsskolen, men vi må afvise, at det er en særlig favorisering af Haslevområdet, da det er et princip, som også vil gælde fremover, uanset hvor en tilsvarende situation kan opstå.
Kommunens udgifter til transport stiger ikke markant, selvom måske 20 ekstra elever skal have et buskort. I vores optik er det fortsat et meget lille antal børn/unge, som skal befordres. Det skal jo holdes op imod alternativerne, eksempelvis flere hundrede udskolingselever på tværs af kommunen eller langt størstedelen af eleverne på Terslev og Hylleholt skole – igen flere hundrede elever.
Afslutningsvis vil vi gerne understrege, at såfremt der kommer ekstra ressourcer til Faxe kommune / skoleområdet, eksempelvis om følge af en ændret udligningsordning, så ønsker vi ikke at vende tilbage til den gamle skolestruktur. Vi vil bruge de ekstra midler på at styrke indholdet i vores folkeskole, ved eksempelvis at styrke inddragelsen af IT i undervisningen, give flere muligheder for holddeling samt afsætte yderligere ressourcer til skolernes arbejde med de elever, som har det bogligt eller socialt svært.
Kommentarer