Haslev

Litteraturcafé om fiktionsfri fiktion i Haslev

hans_hauge

Haslev: Hans Hauge har opfundet begrebet ”fiktionsfri fiktion”, fordi han mener, der er kommet en ny form for litteratur, hvor intet er opdigtet

Fredag den 21. marts besøger lektor Hans Hauge Haslev Kirkes Litteraturcafé i Kirkehuset.

Hvorfor skrives der biografier, selvbiografier og det, der ligner, som aldrig før? Og hvad betyder det for biografigenren, at mennesker vil dokumentere deres liv allerede inden, de er nået halvvejs. Det er nogle af de spørgsmål, Hans Hauge vil tage op, når han besøger Haslev.

Hans Hauge har opfundet begrebet ”fiktionsfri fiktion”, fordi han mener, der er kommet en ny form for litteratur, hvor intet er opdigtet. Romanens personer er virkelige personer.

Karl Ove Knausgårds “Min kamp” er det mest berømte eksempel på denne genre. Hauge vil fortælle om ”Min kamp” og vil give udblik til andre lignende genrer og værker. Hans udgangspunkt er, at vi overalt er omgivet af fiktioner. Derfor vil vi gerne læse noget, der ikke er fiktion.

Hans Hauge er dr. phil. og lektor i Nordisk sprog og litteratur ved Århus Universitet. Hauge er flittig skribent i avisernes spalter. Han er kendt som en markant stemme i dansk kultur og åndsliv. Blandt en række bøger har han senest udgivet bogen ”Danmark”. I den giver han gennem sin analyse af litteratur, politik, sprog, mad og race sit bud på, hvad danskhed er.

Der serveres en forfriskning i løbet af aftenen, der som regel består af pølse, ost og vin. Det koster 80 kroner at deltage. Tilmelding er ikke nødvendig.

Hans Hauge besøger Haslev Kirkes Litteraturcafé fredag den 21. marts klokken 19.30 i Kirkehuset på Kirkepladsen 8A.

Kommentarer