Kultur

Musikalsk samarbejde over Nordatlanten – koncert i Haslev

Fredag den 10. februar kan man opleve Emma Björlig & Skye Consort på Haslev Bibliotek. Pressefoto

Den svenske sangerinde, Emma Björling deltog i et kulturprojekt i Montreal i 2017. Hendes fly hjem blev aflyst, og det betød, at hun fik længere tid sammen med det canadiske band, Skye Consort. Der opstod et frugtbart samarbejde, der har betydet, at de sammen har optrådt med succes ved en lang række festivaler og koncerter siden da.

Svenske Emma Björling har en fantastisk sangstemme. Til daglig er hun del af den succesrige, svenske vokalkvartet, Kongero; men som ovenfor fortalt arbejder hun også sammen med de tre canadiske musikere i Skye Consort, når de fra scenen underholder med et varieret repertoire af hvirvlende svenske polskaer, betagende hymner, groovy reels, lidenskabelige kærlighedssange og egne originale numre.

Instrumenterne, der bliver virtuost håndteret af Alex Kehler, Amanda Keesmaat og Séan Dagher, inkluderer violin, nøgleharpe, cello, bouzouki, banjo og percussion. Og selvfølgelig rigtig gode stemmer.

Haslev Folk Club står bag koncerten, som finder sted fredag den 10. februar på Haslev Bibliotek. Her kan gæsterne frem til en aften med varieret musik, der slår musikalsk bro over Nordatlanten, lover arrangøren.

Billetter à 200 kroner kan købes/bestilles via www.haslev-folk-club.dk

Kommentarer