Haslev

Nanna fra Haslev i Generation XL på DR1

Haslev: I aften kan man på DR1 følge fem overvægtige børns kamp mod kiloene i en ny programserie på DR1

Enheden for Overvægtige Børn & Unge på Holbæk Sygehus har de senere år haft succes med at skræddersy behandlingsplaner med 14-20 punkter, der defineres til det enkelte barn, og dermed hjælpe overvægtige børn af med de overflødige kilogram. 7 ud af 10 børn taber sig og bevarer vægttabet.

– Det enkelte barn får lavet en meget nøjagtig gennemgang af, hvordan barnet lever, og på baggrund af den gennemgang laver man en skræddersyet behandlingsplan, der er målrettet det enkelte barn og den enkelte familie, fortæller overlæge Jens-Christian Holm til P4 Nordvestsjælland.

Jens Christian Holm’s kur er unik, så unik at DR1 har lavet en programserie Generation XL hvor man følger fem overvægtige børn, der har søgt hjælp hos ham. Serien fulgte familierne gennem op- og nedture henover et halvt år og mødte dem igen et år efter, de blev målt og vejet på hospitalet for første gang.

Nanna Søderberg fra Haslev er én af deltagerne. Hun bor sammen med sine forældre og lillebror i et hus i Haslev. Faderen er langturschauffør og væk fra hjemmet hele ugen, så moderen har en tendens til at hygge med mad. Nanna vil gerne være smart i tøjet som veninderne, men tit kan hun ikke passe tøjet. Moderen ved godt at hun hyggekompenserer for faderens fravær med mad og kage. Og så er der søde drikke på bordet næsten hver dag i form af sodavand eller saft.

Det første af otte programmer i serien Generation XL, sendes i aften torsdag den 18. oktober klokken 21 til 21:30 på DR1.

Foto: Günther Erik Andersen / Michael Lindebjerg

Kommentarer