Karise

Nyt møde i Karises Dialogforum

Karise: Pia Jensen fra Karise er én af otte tovholdere, der sammen med en lang række andre ildsjæle og Faxe Kommune har lavet udviklingsstrategier for otte områder i kommunen. Hun er glad for at være med, og hun glæder sig til at deltage i præsentationen af udviklingsstrategien for Karise ved et af i alt otte kommende borgermøder.

Mandag den 14. november klokken 18.30-21.30 inviterer kommunen til dialogmøde på Kulturhuset Leopold. Her er Pia Jensen med til at præsentere udviklingsstrategien for området.

Gennem de seneste 35 år har Pia Jensen boet og arbejdet i Karise. Da hun gik på efterløn, var det efter 25 år som leder af Karise Børnehus, så man kan roligt sige, at hun har et nært forhold til byen.

Derfor er hun også med i Karises dialogforum, som er en arbejdsgruppe under Karise Borger- og Håndværkerforening. Hun vil gerne gøre en forskel for sit lokalområde.

– Nu har jeg boet i Karise i mange år, og der er da ting i byen, som jeg synes, der kunne gøres lidt ved, og der sker ikke noget, hvis man ikke selv går ind for at påvirke tingene, siger Pia Jensen og tilføjer:

– Og en gang imellem kan man da godt lide at sætte nogle spor, være med til at gøre en lille forskel, så byen bliver lidt bedre at færdes i. Også for ens egen skyld.

Da Faxe Kommune i efteråret 2015 inviterede til borgermøder i bestræbelserne på at styrke dialogen mellem borgere, politikere og forvaltningen, var Pia Jensen helt med.

Læs også: Borgere løber lokale udviklingsprojekter i gang

– En grundlæggende god idé. Det var en god form, som skulle prøves af, og jeg tror jo, man når længst med dialog, så på den måde er dialogprojektet jo fint i sig selv. Jeg så en god mulighed for at komme i tættere kontakt med kommunen, og gennem dette projekt er der ligesom en naturlig kontakt, siger Pia Jensen.

Efter den indledende runde af borgermøder sidste år gik et mødeforløb i gang, hvor Faxe Kommune og konsulenterne fra 2+1 skabte rammerne for konkrete udviklingsstrategier for Karise og de øvrige seks bysamfund samt én samlet strategi for landområderne.

Idéen har hele tiden været, at borgerne bevarer ejerskabet og initiativet til projekterne.

– Det er altid godt, når man selv får ejerskab til tingene. Det er lige meget, hvad man arbejder med. Det er jo os, der kender området, og vi ved, hvad vi gerne vil have. Man kan måske ikke altid få alt, men måske kan man nærme sig, og i hvert fald kan man jo kæmpe lidt for tingene, siger Pia Jensen.

Et af projekterne i Karise går ud på at skabe en allé med træer langs Karl af Rises Vej.

– Jeg kan godt lide at kigge på byer i almindelighed, på husene og det grønne. Jeg kan virkelig nyde at se en flot eller hyggelig gade. Jeg kan godt lide, at omgivelserne siger mig noget, at der er stemning. Jeg synes, Karise har meget at byde på. Vi skal ikke lave helt grundlæggende om på byen, men den kan godt trænge til et pift her og der, siger Pia Jensen.

Træerne langs vejen kan ifølge Pia Jensen være med til at trække det smukke grønne, som jo karakteriserer Karises område, ind i byen.

Når borgermødet i Karise løber af stablen den 14. november på Kulturhuset Leopold klokken 18.30-21.30 er Pia Jensen med til at præsentere udviklingsstrategien for området.

– I begyndelsen var jeg lidt skeptisk over udsigten til, at der skulle konsulenter ind over. Men de gav os en måde at tænke på, som var konstruktiv. De fik os for eksempel til at reflektere over, hvor folk mødes i Karise i dag, og hvad vi godt kunne tænke os, fortæller Pia Jensen.

– Nu har vi en strategi, som jeg synes afspejler meget af det, vi gerne vil her i Karise. Men jeg håber da, at der nogle her i byen, som har noget, de gerne vil supplere med. Jeg håber, at rigtig mange møder op den 14. november for at høre om projekterne og om strategiens fokusområder, som jeg synes viser en form for rød tråd.

Kommentarer