Dalby

Sådan skaber du en hyggelig sommerterrasse

Nu er foråret på vej, og så kan du som hus- og haveejer, se frem til en masse hyggelige stunder på terrassen i haven. I denne artikel kan du finde tips og inspiration til at gøre terrassen et endnu hyggeligere sted at opholde sig henover sommeren.

Terrassen:

Har du en træterrasse, er det en god idé at gøre den ren og eventuelt behandle træet, så det kan modstå slid, sol og sommerregn. Særligt her i foråret efter en lang og kold vinter, bør terrassen renses.

Når terrassen er ren og tør, bør den efterbehandles med olie, så den står flot og klar til både slid og hygge sommeren over.

Havemøbler:

Intet skaber hygge og havemiljø som havemøbler.
Har du allerede havemøbler, så er det en god idé at gå dem efter og friske dem op med en gang maling, skulle det være nødvendigt.
Skal du købe nyt, så er træmøbler selvfølgelig en klassiker, ellers find nogle pæne plastikmøbler. De er nemmere at holde.
Tænk f. eks i tema, når du vælger møbler. Du kan jo eventuelt finde inspiration i dit eget hjem.

Hynder og puder:

For at gøre terrassen endnu mere hyggelig, er det en idé at skabe miljø med hynder og puder i skønne farver. Her kan du igen få inspiration fra eget hjem eller måske møbelkataloger. Brug gerne lidt hidsigere farver end du normalt vil bruge, det liver både træ- og plastikmøbler op.

Lamper og lyskæder:

Ud over at hygge med stearinlys på bordet, kan du hygge ekstra med f. eks en lyskæde på husmuren eller nærmeste træ. Lamper med behageligt dæmpet lys vil også være med til at forlænge dine hyggeaftener på terrassen.

Blomsterkrukker:

Blomster i krukker skaber liv og stemning. Gå krukkerne igennem og se om nogle trænger til udskiftning eller måske en gang maling i en ny farve, der passer med dit resterende havetema for 2019. Når du har fundet dine favoritblomster og plantet dem, så vand dem på daglig basis, så du har glæde af dem hele sommeren.

Få gode råd, vejledning og inspiration i det lokale byggemarked her, som du kan finde under FIND FIRMA.

Kommentarer