Kultur

Sådan tonede Afskum frem

Afskum gav koncert lørdag i et hav af lyd og lys. Fotos: Kim Schmedegaard.

Af: Kim Schmedegaard

Lørdag aften, klokken er 21 og stedet er B&W Live i Haslev. Scenen er badet i blåt modlys og salen emmer af keyboard harmonier. Det er Afskum, der er gået i gang med aftenens koncert.

En mørkklædt skikkelse i silhuet toner frem i det intense blå lys – nærmest lidt Nærkontakt af III grad-agtigt. Det er Prins Asker, frontperson i bandet. Og så går det hele rigtigt i gang.

Lydniveauet er højt, meget højt. Prins Asker gav sig selv et hundrede procent overfor publikum med sin mørke, slørede vokal og en kropslig udfoldelse, som må siges at være helt i særklasse. Det hele foregår i modlys i forskellige farver. Rytmerne er så tilpas kontante, at mange nok ville vente en hårdtslående amerikansk inspireret rapper, som hader alt og alle; men det var slet ikke den oplevelse man havde.

Den mørke vokal og de energiske mooves tilførte rytmerne en venlighed og indlevelse man almindeligvis ikke venter at finde indenfor denne musikgenre. Bakket op af keyboard, guitar, trommer og bas, scorede Prins Asker højt blandt publikum.

Mødte man frem inden kl. 21, kunne man opleve et ungt, meget dygtigt, band fra Ringsted som var support til Afskum. Bandet hedder Knast og er fem upcommings, som vi nok skal komme til at høre mere til.

Bandet Knast fra Ringsted var support til Afskum.

Kommentarer