Haslev

Spot på jobrotation i Faxe Kommune

Faxe Kommune og det Lokale Beskæftigelsesråd samarbejder for at hjælpe de langtidsledige der er ved at ryge ud af systemet

Regeringens akutpakke åbner op for en øget brug af jobrotationsprojekter, som en indsats overfor langtidsledige dagpengemodtagere. Formålet er at få opkvalificeret langtidsledige og samtidig opkvalificere virksomhedens ansatte i form af efteruddannelse. En ny rapport fra Beskæftigelsesregion Nordjylland viser, at 6 ud af 10 langtidsledige bliver selvforsørgende efter forløbet.

– Vi har et stort ønske om, at der bliver iværksat mange flere jobrotationsprojekter i Faxe Kommune end tilfældet er i dag, siger Borgmester Knud Erik Hansen.

– Jobrotation er en rigtig god ordning, hvor den ledige kommer ud på en arbejdsplads og den ansatte får efteruddannelse. På den måde bliver det både en opkvalificering af den ledige og den ansatte, fortsætter Knud Erik Hansen.

– I den nuværende situation med et anstrengt arbejdsmarked og mange ledige giver jobrotation virksomhederne mulighed for at få efteruddannet deres medarbejdere, samtidig med at langtidsledige får en fod ind på arbejdsmarkedet og bliver opkvalificeret i forhold til deres erhvervserfaring, fortæller formand for Beskæftigelsesudvalget og Det Lokale Beskæftigelsesråd i Faxe, Finn Hansen.

Næstformænd Klaus Rønholt (DA) og Tom R. Thomsen (LO) fra Det Lokale Beskæftigelsesråd bakker også op om ordningen:

– I Det Lokale Beskæftigelsesråd har vi netop fokus på de ledige, der er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet og her kan jobrotation jo være med til at hjælpe flere langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet.

– Vi er klar over, at jobrotation ikke kommer af sig selv og vi vil derfor gerne bakke op om ordningen, således at der er flere ledige og virksomheder i området, der er opmærksomme på ordningen og kan få gavn af den. Vi opfordrer derfor virksomhederne til at benytte sig af muligheden for at få efteruddannet deres medarbejdere samtidig med, at de ved hjælp af jobrotationsydelsen kan få betalt en vikar. Samtidig er virksomheden med til at hjælpe en ledig med at blive opkvalificeret erhvervsmæssigt. Der er derfor en gevinst for både virksomhed, den ledige vikar og den fastansatte, slutter Borgmester Knud Erik Hansen.

Om jobrotation

Jobrotation er en aftale, hvor en privat eller offentlig virksomhed sender en eller flere ansatte på efteruddannelse og i uddannelsesperioden erstattes den ordinært ansatte med en ledig vikar.

Det er en forudsætning for at modtage støtte, at vikaren har været ledig i mindst 3 måneder.

Jobrotation organiseres som et projekt og kan sammensættes efter flere modeller. Den valgte model afhænger blandt andet af hvilke ansatte, der skal deltage i efteruddannelse.

Ansættelsen skal vare mindst 10 timer om ugen og kan maksimalt vare i 12 mdr. – inkl. afholdt ferie for vikaren.

Kommentarer