Haslev

Stor succes med hverdagsrehabilitering

Arkivfoto
Arkivfoto

Faxe Kommunes indsats for at implementere ”Godt liv – Hver dag” i ældreplejen roses i ny rapport

Da Social- og Sundhedsudvalget besluttede, at arbejde med hverdagsrehabilitering i ældreplejen, var det starten på en stor forandringsproces i medarbejdergruppen.

Nu har konsulenthuset Type2dialog har evalueret og dokumenteret ”Godt liv – Hver dag”. Dokumentationsrapporten beskriver indsatsen fra medarbejderne og ledere med ord som høj deltagelse, involvering og engagement.

Nye arbejdsformer og metoder skulle læres og omsættes i handling ude hos borgerne. Rehabilitering, konflikthåndtering, tværfagligt samarbejde og kommunikation er bare et par af de emner, de mange medarbejdere har arbejdet med både teoretisk og praktisk.

Forandringsprocessen som alle medarbejdere i ”Plejen” har deltaget i, har varet 1½ år, og kørt i perioden marts 2012 – august 2013.

Sammen med Type2dialog, som er førende i arbejdet med forandringsprocesser i kommunerne, når det handler om hverdagsrehabilitering, blev der inden starten på ”Godt liv – Hver dag” opsat en række mål- og succeskriterier.

Det har alle været mål, der kunne måles gennem spørgeskemaer og videns test, som er udfyldt af medarbejdere og ledere før og efter forandringsprocessen.

Målene omhandlede blandt andet en høj deltagelse og aflevering af læringsopgaver gennem forløbet, øget vidensniveau om rehabilitering, konflikthåndtering og tværfagligt samarbejde, samt en øget evne til at håndtere konflikter med borgerne på en positiv måde

– Vi har mødt engagerede og motiverede ledere og medarbejdere, som det har været en fornøjelse at arbejde med. Vi fremlægger nu målresultaterne og kan konstatere, at alle succeskriterier er indfriet. Vi har faktisk ikke tidligere oplevet 100 % målopfyldelse, så det i sig selv vidner om motiveret og forandringsparat organisation, vurderer projektejer Anders Dyhr fra Type2dialog og fortsætter

– Det er en kæmpeindsats ledere og medarbejderne har lagt i forandringsprocessen og i at omsætte deres nye viden til handling ude hos borgerne. De har været engagerede og topmotiverede. Medarbejdernes engagement er det, der skal være med til at sikre en implementering af hverdagsrehabiliteringen i Faxe Kommune – også på lang sigt.

– Udover at medarbejdergruppen tilbagemelder positivt på evalueringen, har vi en gruppe Ambassadører som også er blevet uddannet gennem forløbet og brænder for sagen. Ambassadørerne har deres daglige virke på arbejdspladserne og skal være med til at sikre fortsat succes på området til glæde for både borgere og medarbejdere. Samlet fortjener ledere og medarbejdere stor anerkendelse af det arbejde, der allerede er lagt i Godt liv – Hver dag”, konkluderer Centerchef Tina Norking

– Vi ser lyst på fremtiden, udtaler Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Mogens Stilhoff og fortsætter:

– Organisation, ledere og medarbejdere har fået et godt grundlag for at arbejde med hverdagsrehabilitering i fremtiden. I Social- og Sundhedsudvalget ser vi frem til at ”Godt liv – hver dag bliver fuldt implementeret” i kulturen så det fremadrettet bare er den måde vi arbejder på. Det vil i den grad være med til at øge livskvaliteten for den ældre borger i Faxe Kommune.

Kommentarer