Vækstkonference på Gisselfeld en stor success

Haslev: Årets Vækstkonference i Region Sjælland samlede i går 250 deltagere på Gisselfeld Kloster
– What a great place to be!
Klynge-ekspert Rodin Genoff fra Australien var ikke i tvivl om, at Region Sjælland skal være glad for at være opland til København. Det giver masser af muligheder, mener han, især med den kommende tunnel mod endnu en by med vækstfaktor, Hamborg.
Han nævnte også vækstkorridorer som den smarte vej til vækst, sammen med at arbejde i klynger. Noget, Danmark og Region Sjælland er rigtig gode til, påpegede han. Geografien er jeres ven, den skal I udnytte, sagde han: – I skal udnytte nærheden til København sammen med jeres styrker inden for transport og logistik.
250 deltagere fra regionale virksomheder, politikere, uddannelsesinstitutioner og erhvervsorganisationer mødtes på Gisselfeld for at tage temperaturen på Region Sjællands vækstmuligheder. Og de netværkede livligt mellem oplæg og debatter. Visitkort blev udvekslet, og snakken gik.
Årets konference stod i EU og internationaliseringens tegn.
Læs også: Vækstkonference den 7. maj på Gisselfeld
Formand for Regionsrådet og Vækstforum Sjælland, Steen Bach Nielsen, fremhævede tre gode eksempler på projekter i regionen, der støtter virksomheder i at se ud over Danmarks grænser:
- Eksport i Sigte, der eksporterer samlede løsninger inden for eksport af landbrugssystemer til Rusland.
- SjællandAfrika, der hjælper sjællandske virksomheder til at komme ind på det Østafrikanske marked.
- Global Vækst, der giver 120 virksomheder individuelle tilrettelagte forløb, der ruster deres eksportmuligheder.
– Vejen frem er samarbejde og ikke konkurrence. Jeg tror på en vision om en nordeuropæisk grøn vækstkorridor i kølvandet på etableringen af Femern Bælt-forbindelse, sagde regionsrådsformanden. – Vores konkurrenter er ikke dem på den anden side af bakken eller bæltet. Vores konkurrenter er på den anden af jorden, i vækstlande som Brasilien eller Kina.
Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn understregede den store udfordring, hele Danmark står over for. Vi er udfordret, mere end godt er, som han startede med at sige. Det skyldes ikke kun den økonomiske krise, men også at vores lønkonkurrenceevne står stærkt svækket over en længere periode.
Steen Bach Nielsen bad ministeren og regeringen om at arbejde for, at regionerne så også fik midlerne til at arbejde med kompetenceløft og udviklingsprojekter i form af EU’s Strukturfondsmidler. Han påpegede, at væksten i hele Europa også skulle drives frem af de vækstmotorer, der findes i de mere velstående europæiske lande.
Kommentarer