Debat og politik

Visionær individuel omsorg

Jeg læste i Dagbladet Helle Petersens indlæg: “Mennesket skal tilbage i centrum”. Det er rystende, at en kræftpatient hvert år skal møde op på borgerservice for at ansøge om en brystprotese.

Indsendt af Lone Stæhr, Nygade 14, Haslev. Byrådskandidat for Enhedslisten.

Det er en hån mod borgeren og spild af tid for hende og for de ansatte, der skal behandle ansøgningen.

Hun skriver desuden, at vi kun har én palliativ sygeplejerske til at dække hele Faxe Kommunes behov. Og jeg tror, hun ved , hvad hun taler om, som medlem af Kræftens Bekæmpelses bestyrelse i Faxe.

De svageste har svært ved at manifestere sig i valgkampen. Ovenstående er nok kun ét eksempel, blandt mange andre, på unødigt bureaukrati og spild af tid til ingen verdens nytte.

Mange af vores borgere, lever lidt uden for ‘det etablerede samfund’, og har ikke   mulighed for at opleve glæden ved :

  • at arbejde sammen med andre,
  • at være kreative,
  • at opleve fællesskab på arbejdspladsen,
  • at føle sig værdifulde og gøre en forskel,
  • at kunne tjene egne penge og have råd til at opretholde en gennemsnitlig levestandard.

Det handler om  unge mennesker, som ikke har fået den optimale støtte til at finde deres egen vej. Eller voksne, som er blevet fyret. Det kan være nydanskere, som vi  ikke har formået at placere et sted på en arbejdsplads, så de kan blive rigtigt integreret .

De møder alle sammen en mur af bureaukrati og pseudoløsninger, som ikke danner basis for et bedre liv på sigt.

Helle nævner også , hvordan Faxe Kommunes trafikpolitik savner visioner. Det kan jeg kun give hende ret i. Store tomme busser bør vige for små busser suppleret med en slags ‘Flex-trafik’, der er til at betale for dem, som ikke har råd.

Servicejob af den art kunne måske, sammen med lignende andre servicefunktioner for de svage borgere, samtidig  skabe jobs til de borgere, som er sat ud på et sidespor.

Kommentarer