Haslev

Der er altid plads til flere på Bondens Marked

bondens_marked

Haslev: Der er ikke lang tid til Bondens Marked igen slår dørene op for sit marked på Gisselfeld Kloster.

Mere end fyrre stadeholdere vil være klar til at tage imod et madglad publikum i weekenden den 20. og 21. juni.

På Bondens Marked vil bønder fra nær og fjern fortælle om deres produkter, så kunderne kan lære historien bag, og høre hvorfor deres varer måske koster lidt mere, end det man kan købe i supermarkederne. Det er en historie, der er vigtig at få fortalt.

Udover at bønderne har meget på hjerte, så har Bondens Marked denne sommer valgt at nedlægge det store madtelt og i stedet stille flere mindre boder op, hvor man kan købe et stort eller lille måltid mad, så der vil være mere mad at vælge imellem.

Anders Halskov-Jensen, som vandt Masterchef på TV3 i april kommer og lærer publikum tips og tricks til at lave god mad på gode råvarer. Anders har mange gode holdninger til maden, som han meget vil give videre.

Jægerforbundet kommer igen, brækker vildt fra Gisselfeld Kloster og tilbereder det. Det er stort tilløbsstykke for børn og voksne – børnene er naturligt nysgerrige, og de voksne måske mere i baggrunden. Vildtet på Gisselfeld Kloster lever det mest naturlige liv, et dyr kan leve og det smager så godt og er sund mad.

Der er stadig masser af plads på Bondens Marked på Gisselfeld Kloster for primærproducenter af fødevarer – både sommer og efterår.

Arrangøren bag Bondens Marked, Jette Højholdt Mikkelsen, hjælper gerne til med at forstå de mange regler. Har man for eksempel en drøm om at fremstille fødevarer, men endnu ikke ved, hvordan og hvorledes, og om det er overhovedet er noget for én – det findes der lempelige regler for.

Så går man rundt med en indre ”sylteprinsesse”, så er man velkommen til at kontakte Jette på e-mail bondensmarked@bondensmarked.dk eller 2819 8508. Der er flere, der har fået deres debut på Bondens Marked med ganske lidt, og som har vokset sig større.

Og så det praktiske: Bondens Marked holder meget af dyr, men hunde og fødevarer og flere hunde sammen – det er ikke et godt miks. Det har markedet lært af erfaring, så derfor passer børnene fra Tybjerg Privatskole gerne publikums hunde, mens der handles i Ridehallen og staldene. Og skolen bærer også gerne indkøb op til p-pladsen.

Man kan læse mere om Bondens Marked på www.bondensmarked.dk

Bondens Marked handler om kvalitet

Der er meget stor kvalitetsforskel på, hvad man køber i supermarkedet, og det man kan købe direkte fra bonden. Der er behov for en bedre forståelse af, hvordan man producerer fødevarer i Danmark, og hvad forskellen er på de forskellige produktionsformer, og hvornår og hvordan en fødevare er frisk.

Det bedste er friske fødevarer, og det henter man bedst hos bonden selv. Kartofler der lige er hevet op af jorden, nyhakket kalvekød, der ikke har gennemgået en lang proces fra steg over bøffer til hakket.  

Når man handler direkte fra bonde til kunde, slipper man desuden for fordyrende mellemled. Og så kan man fortælle ved middagsbordet at man kender producenten af råvarerne.

Kommentarer