Tre finalister på Sjælland kandiderer til Årets Ejerleder 2021

Torsdag den 11. november afholder PwC Årets Ejerleder 2021 på Sjælland for 18. gang i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv. Prisen går til den ejerleder, der har gjort en stor forskel for virksomhedens succes og er med til at skabe en bæredygtig fremtid. De tre finalister på Sjælland er nu fundet.

Blandt en lang række af danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen er der nu fundet tre finalister til kåringen af Årets Ejerleder 2021 på Sjælland.

”De tre finalister er alle eksempler på frontfigurer for ejerledede virksomheder, der har spillet en central rolle i at skabe en ekstraordinær succeshistorie til inspiration for andre ejerledede virksomheder. Vi ønsker finalisterne på Sjælland et stort tillykke og ser frem til at hædre dem ved regionskåringen,” fortæller Lars Vagner, director i PwC i Ringsted.

Ejerlederen gør en forskel

Hos Nykredit kender man ejerlederne godt, da de udgør en væsentlig andel af bankens kunder. Her fremhæver Lene Qvist, regionsdirektør i region Sjælland, at de tre finalister har formået at skabe en bemærkelsesværdig vækst:

Ejerlederne har en afgørende rolle i at skabe vækst og nye arbejdspladser – ikke blot i den enkelte region, men i hele Danmark. Vi vil derfor gerne være med til at hylde og fejre de ejerledere, der gør en stor forskel for virksomhedens succes og er med til at skabe en bæredygtig fremtid.

Bæredygtig udvikling og innovation 

De danske ejerledere er en afgørende drivkraft for bæredygtig udvikling og innovation i samfundet, og med årets tema sættes fokus på de ejerledere, der skaber forretning og en mere bæredygtig fremtid – miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt. Hele 9 ud af 10 ejerledere arbejder ifølge Årets Ejerlederanalyse med bæredygtighed.

“Det er meget positivt, at så mange ejerledere arbejder med bæredygtighed. Det viser, at det i høj grad er en del af ejerlederens DNA at engagere sig i det samfund, de er en del af, og særligt i miljømæssige og sociale forhold, ligesom de anser det som vigtigt for deres konkurrenceevne,” fortæller Lars Vagner, director i PwC i Ringsted.

Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv, lægger vægt på dette års tema, som væsentligt for ejerledernes evne til at skabe vækst og innovation:

”Det bliver stadigt vigtigere at kunne rapportere om det ansvar, man tager som virksomhed. Miljø og klima, sociale forhold og rettigheder samt god selskabsledelse er blevet nøgleord og forhold, som er nødvendige for virksomheder at tage stilling til. Der er forventninger fra investorer, medarbejdere, kunder, og samfundet generelt om, at virksomhederne agerer ansvarligt og bidrager til samfundet.”

Finalisterne er:

Morten Galsgaard Karlshøj og Jes Vilhelm Søgaard Hansen fra Altana A/S (Ringsted)

Ejerlederne Morten Galsgaard Karlshøj og Jes Vilhelm Søgaard Hansen havde tidligere hver deres enkeltmands-tømrervirksomhed, men besluttede at starte noget sammen. Helt tilfældigt fik de muligheden for at tage en sag med en altan-opsætning i 2014, og det blev startskuddet til virksomheden Altana A/S, der på bare 8 år er blevet 1 af de i alt 3 klart største virksomheder i altan-branchen i Danmark med en vækst i omsætningen på 100 % de seneste 3 år. Morten og Jes var fra starten meget ambitiøse og har fokus på høj kvalitet, detaljer, design og arkitektur. De har på den måde været med til at forny altanbranchen. 

Ejerlederne har desuden fokus på bæredygtige løsninger, og alt er dansk produceret. De har desuden udviklet en ny type altan, som er i brug og solgt på flere projekter, som har ekstra lang levetid, er vedligeholdelsesfri og let at genanvende. Alle virksomhedens biler er i øvrigt under udskiftning til hybrid. De er samtidig i gang med en større proces med at gennemgå alle typer materialer anvendt i produktionen for at undersøge, om de kan udskiftes med mere bæredygtige materialer, men der forventes fortsat høje vækstrater.

Ulrich Mosegaard fra Borch Textile Group A/S (Slagelse)

Ulrich Mosegaard er 2. generationsejer af Borch Textile Group A/S. Familien overtog virksomheden i 1972, og Ulrik har fra barnsben været en del af virksomheden, der producerer og sælger personale og patientbeklædning samt arbejdsbeklædning og tekstiler til industrielle vaskerier. Brugerne er primært personale inden for sundhedssektoren, industrien samt hotel- og restaurationsbranchen. Borch Textile Group A/S beskæftiger ca. 120 medarbejdere fordelt på selskaber i Danmark, Sverige, Norge, Polen samt salgskontoret i Tyskland.

Siden 2019 har Ulrich været enejer og har bl.a. flyttet det ledelsesmæssige fokus i både direktion og bestyrelseslokale fra traditionel funktionsopdeling (økonomi, salg, produktion) til et stærkt fokus på anvendelse af bl.a. Big Data/Data Analytics. Selskabet arbejder desuden strategisk med bæredygtighed som led i forretningsudvikling. Selskabets produkter kan bl.a. erstatte engangskitler m.v. – og der er et stort fokus på genanvendelighed. Selskabet er licenseret til EU-Blomsten som eneste danske leverandør og har adopteret 3 af FN’s Verdensmål, hvor der er lavet konkrete målsætninger og handlingsplaner som et led i selskabets strategiplan. 

Søren Knudsen fra LM Gruppen A/S (Køge)

Ejerleder Søren Knudsen har oplevet en del økonomisk op og nedture i sit liv. Han kommer fra mindre bemidlede kår, men har arbejdet sig frem i livet og gik fra at eje et tocifret millionbeløb fra et salg af en kopi- og printsalgsvirksomhed til at skylde et tocifret millionbeløb efter fejlslagne investeringer båret af finanskrisen. I dag står han i spiden for LM Gruppen A/S, der i gennemsnit beskæftiger 60 medarbejdere og er specialister i entreprenøropgaver for offentlige og private virksomheder. Søren har senest etableret et søsterselskab i Tyskland og har desuden etableret en professionel bestyrelse, der bruges meget aktivt. 

Søren har et stærkt fokus på bæredygtige løsninger. LM Gruppen ejer selv ejer det specialudviklede materiel, der skal til for at udføre graveopgaverne effektivt, miljøansvarligt og til konkurrencedygtige priser. Det betyder, at de kan rykke ud med meget kort varsel og overholde selv stramme deadlines. Al produktionsstyring foretages via app, Ipad´s og GPS og al dokumentation m.v. er elektronisk, hvilket er med til at reducere antallet af nødvendige processer. 

Tid og sted for Årets Ejerleder på Sjælland

Torsdag den 11. november 2021 kl. 16:30-18:30, PwC, Eventyrvej 16, 4100 Ringsted 

Fakta om Årets Ejerleder 2021

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler. 

Kommentarer